ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ – OLYMPIAKOS NICOSIA

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ… 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 1958

11348961_10206636871698721_1549567911_n

Ιστορική επέτειος η σημερινή μέρα που δεν πρέπει να ξεχνά κανένας ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, αλλά και ΕΛΛΗΝΑΣ της Κύπρου. Σαν σήμερα στις 7 Ιουνίου 1958, Τούρκοι μαζί με Άγγλους αποικιοκράτες έκαψαν το οίκημα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας.

Περισσότερα για τα γεγονότα της ημέρας και της εποχής γενικότερα μας είπε ο κύριος Ανδρέας Ματσουκάρης. Ο κύριος Ματσουκάρης ήταν ποδοσφαιριστής της ομάδας μας από το 1955 μέχρι το 1960. Υπηρέτησε επίσης από το πόστο του Γενικού Γραμματέα στις αρχές της δεκαετίας του 70, ενώ ήταν Πρόεδρος για δύο χρόνια στα μέσα της δεκαετίας του 90.

Συνέντευξη Ανδρέα Ματσουκάρη:

Στον αγώνα που έγινε λίγες ώρες πριν το τραγικό γεγονός της 7ης Ιουνίου 1958 η ομάδα μας αναδείχθηκε ισόπαλη με την Ανόρθωση με 3-3. Σκόρερ της ομάδας μας ήταν οι Ματσουκάρης, Κωμοδρόμος και Σεραφείμ.

Η ομάδα μας αγωνίστηκε σύμφωνα με τον κ. Ματσουκάρη με την πιο κάτω σύνθεση: Φιλώτας Αντρέας, Χατζηκωνσταντής Γιώργος, Δημητριάδης Αντρέας, Μαύρος Αντρέας, Λουκά Τάσος, Μάριος, Σεραφείμ Γιάννης, Ευαγγελίδης Μιχάλης, Ματσουκάρης Αντρέας, Κωμοδρόμος και Βραχίμης.

Ενώ για την Ανόρθωση μεταξύ άλλων αγωνίστηκαν οι: Πάπυρος, Ιακώβου Πανίκκος, Πάμπος, Κοβής, Άντης, Άσπρου , Σιάηλος και Ζάγκυλος

Βίντεο (Απόσπασμα από εκπομπή του ΡΙΚ που ετοιμάστηκε για την ιστορία του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και αναφέρετε στο πιο πάνω γεγονός):

Την έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτηση του εξέφρασε και το Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας μας με επιστολή του προς τον Άγγλο Κυβερνήτη. Χαρακτηριστικά ο τότε πρόεδρος μας Δρ. Νίκος Θεμιστοκλέους ανέφερε «Όπως δεν χάνεται ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ δεν θα χαθεί ούτε ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μας».

. .

Leave a Reply