ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ – OLYMPIAKOS NICOSIA

Η ΔΙΠΛΗ ΧΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Poli Oly

Άρθρο του Μιχάλη Παπαγεωργίου, Εφημερίδα Αλήθεια, 14/03/2017

Αυτή τη φορά τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Για την ακρίβεια, αποκαθίσταται μια μεγάλη αδικία που ταλαιπώρησε και πλήγωσε την ιστορική ομάδα του Ολυμπιακού Λευκωσίας. Πριν από ένα χρόνο, έχανε το εισιτήριο της ανόδου στη λεπτομέρεια και λόγω του ότι είχε πληγεί από τα οικονομικά του προβλήματα. Γιατί (θυμίζω) αν δεν έχανε τους τρεις βαθμούς στα χαρτιά από τη δικαστική, πάλι θα ανέβαινε κατηγορία. ΤΩΡΑ όμως, ήρθε η στιγμή της αλήθειας. Για την ακρίβεια, ήρθε η στιγμή για να γελάσουν ξανά οι φίλοι και οπαδοί ιας από τις ιστορικότητες ποδοσφαιρικές μας ομάδες. Ο Ολυμπιακός Λευκωσίας αναμένεται να σφραγίσει το ερχόμενο Σάββατο την επάνοδο στη φυσική του ποδοσφαιρικά κατηγορία. Για τούτο είναι που έχει σημάνει κινητοποίηση και προβλέπεται μαζικό παρών στο Μακάρειο για να γιορτάσουν το γεγονός.

ΧΑΙΡΟΜΑΙ διπλά για την προδιαγραφόμενη επιτυχία του Ολυμπιακού. Καταρχήν χαίρομαι επειδή πρόκειται για μια ιστορική ομάδα και για μια ομάδα η οποία μπορεί να ξαναφέρει κόσμο στα γήπεδα. Όσοι δεν το ξέρουν, τους θυμίζω πως ακόμα και στη β´ κατηγορία ένας μέσος όρος 700 φιλάθλων ήταν στο Μακάρειο. Πόσο μάλλον, με την επιστροφή μετά από μία 4ετία στην α´κατηγορία. Χαίρομαι επίσης και για άλλο λόγο. Είναι δικαίωση για εκείνους τους λίγους που στάθηκαν κοντά στην ομάδα και στο σωματείο όλ´αυτά τα χρόνια. Από το Μάιο του 2013 όταν έπεσε στη β´κατηγορία, ελάχιστοι πίστεψαν ότι μπορούσε να σωθεί ο Ολυμπιακός. Και όμως σώθηκε, λόγω της αφοσίωσης που έδειξαν αυτοί οι λίγοι. Σήμερα, λοιπόν, μπορούν να νιώθουν δικαιωμένοι, μπορούν επίσης να κοιτάξουν στα μάτια τον κάθε Ολυμπιακό και να καμαρώνουν για την επιτυχία τους.

ΟΣΟΙ λένε ότι ο Ολυμπιακός επέστρεψε αλλά θα πέσει και πάλι, δεν μειώνουν το μέγεθος της επιτυχίας. Γιατί, ακόμα και αν επιβεβαιωθούν, πρέπει να ξέρουν ότι αφού δεν λύγισε στην 4ετία που προηγήθηκε, δεν πρόκειται να λυγίσει ποτέ. Για την ώρα όμως, ουσία και αξία έχει η επιστροφή μιας ιστορικής ομάδας στα μεγάλα ποδοσφαιρικά σαλόνια. Εξέλιξη που λογικά θα πρέπει να χαροποιεί όλους τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους.

. .

Leave a Reply