ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ – OLYMPIAKOS NICOSIA

ΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 1-0

saki7380

Σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, η ομάδα μας δυστυχώς δεν κατάφερε να φύγει με βαθμολογικό κέρδος, απέναντι στην ΑΕΖ Ζακακίου.

Το παιχνίδι ξεκίνησε νωθρά για τον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα η αντίπαλη ομάδα τα πρώτα 20 λεπτά να δημιουργήσει δύο τουλάχιστο κλασσικές ευκαιρίες, τις οποίες αποσόβησε ο Salva. Στην συνέχεια ο Ολυμπιακός άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και να εξισορροπεί το παιχνίδι, με αποτέλεσμα μέχρι το 30 να ξεκινήσει να πατά συχνότερα στην αντίπαλη περιοχή. Όλα αυτά μέχρι το 36 οπότε και η ομάδα μας έμεινε με 10 παίχτες, καθότι ο διαιτητής απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον επιθετικό της ομάδας μας Mashinya. Είχαν προηγηθεί άλλες 5 κίτρινες κάρτες στους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας μέχρι το λεπτό εκείνο.
Το δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο. Η ομάδα μας προσπαθούσε με 10 ποδοσφαιριστές να ανοίξει το σκορ και να σκοτώσει το παιχνίδι, δημιουργώντας τουλάχιστο σε τρεις περιπτώσεις τις κατάλληλες προϋποθέσεις με τον Mario Martos και τον Αντωνίου. Εντούτοις η αντίπαλη ομάδα, κυρίως με στημένες φάσεις από φάουλ που κέρδιζε σε συνέχεια έξω από την μεγάλη μας περιοχή, προσπαθούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να ανοίξει το σκορ. Με αυτό ακριβώς τον τρόπο προήλθε και το γκολ της αντιπάλου, με απευθείας κτύπημα φάουλ έξω από την μεγάλη μας περιοχή. Από το σημείο εκείνο και μέχρι το τέλος του αγώνα, δεν δημιουργήθηκε άλλη προϋπόθεση για τέρμα σε καμία από τις δύο εστίες.

Εντεκάδα: Salva, Σαμάρας, Παπαστεριανός, Χριστοφίδης, Νικολάου, Λουβαρής, Suarez, Πολυκάρπου (60 Παχίπης), Αντωνίου (80 Νεάρχου), Mario Martos, Mashinya

* Οπαδοί της ομάδας μας κτυπήθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά την διάρκεια της αποχώρησης τους από το γήπεδο με αποτέλεσμα σε 2 τουλάχιστον περιπτώσεις να υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί. Παρά το γεγονός ότι στην σύνοδο αστυνόμευσης του αγώνα είχε συμφωνηθεί κενό διάστημα 10 μέτρων μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων και διπλό κιγκλίδωμα, αυτό δεν τηρήθηκε με αποτέλεσμα οι 50 οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΖ να είναι σε απόσταση αναπνοής από τους φίλους της ομάδας μας. Καθόλη την διάρκεια του αγώνα γινόταν ρίψη αντικειμένων (ξύλα, σίδερα, πέτρες) προς τους οπαδούς της ομάδας μας, χωρίς καμία αντίδραση είτε από τους φρουρούς ασφαλείας είτε από την αστυνομία που βρισκόταν εκτός του γηπέδου.
* Δεν επετράπη στο συνεργείο μετάδοσης του αγώνα που συνοδεύει την αποστολή της ομάδας μας σε όλα τα παιχνίδια η είσοδος στα θεωρία για κάλυψη του αγώνα, και του υποδείχθηκε σημείο μπροστά από τους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΖ. Στην παρατήρησή ότι στο σημείο που του υποδείχθηκε δεν θα ήταν ασφαλής, δόθηκε ως εναλλακτική η κερκίδα που φιλοξενούσε τους 150 φίλους της ομάδας μας, και η οποία βρισκόταν στο ύψος του κόρνερ. Το συνεργείο αρνήθηκε και αυτή την εναλλακτική, καθαρά για λόγους ασφαλείας, και αποχώρησε από το γήπεδο. Συνεπώς αυτή τη βδομάδα δεν θα υπάρχουν στιγμιότυπα του αγώνα.
* Ένα ενδιαφέρον στατιστικό, όπως προκύπτει και από τα καταχωρημένα φύλλα αγώνα των 25 παιχνιδιών της Β Κατηγορίας, που βρίσκονται διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ: ο Ολυμπιακός Λευκωσίας είχε δεχθεί 33 συνολικά κίτρινες κάρτες σε 2160 αγωνιστικά λεπτά (24 αγώνες), ενώ στο σημερινό παιχνίδι, δέχθηκε 5 κίτρινες και μία κόκκινη στα πρώτα 36 λεπτά του παιχνιδιού.
* Επόμενος αγώνας της ομάδας μας και τελευταίος για αυτή την αγωνιστική σεζόν το ερχόμενο Σάββατο, 26/03/2016 στο Μακάριο με αντίπαλο την Αναγέννηση Δερύνειας.

* Στη φωτογραφία ο διαιτητής του σημερινού αγώνα κύριος Νικόλαος Αθανασίου.

. .

Leave a Reply